CaspianNågon har sagt att  50 % av de som föds idag kommer att bli mer än hundra år ...
Hur som helst så älskar man den här lelle.
Å visst är det han som är vår framtid.
Hur det sedan kommer att se ut om hundra år må de lärde tvista om.

Caspian är en prins i böckerna om Narnia av C.S. Lewis. Lewis baserade antagligen namnet Caspian på Kaspiska havet (eng: The Caspian Sea).

Namnet kommer från ett folkslag som bodde kring det Kaspiska havet i norra Iran som kallades för "Kasi", vilket betyder "blå" i deras språk, troligen för att de var blåögda. Även idag kan man se många blåögda kring området i bland annat Iran.

Placering på namntoppen 2009: Inte i topp 100
Antal män med namnet i Sverige: 327
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 1
Namnsdag : 30 April

Caspian, prins av Narnia

Från Wikipedia

Caspian, prins av Narnia är den fjärde boken i C. S. Lewis serie om landet Narnia. Originaltiteln är Prince Caspian och den skrevs 1951,

Handling

Boken handlar om hur barnen Peter, Susan, Edmund och Lucy återvänder till landet Narnia.
Där har det gått flera hundra år sedan de senast var där och mycket har förändrats. Prins Caspian tvingas fly för sitt liv när hans farbror Miraz försöker ta över tronen åt sin nyfödda son. Caspian lyckas undkomma och flyr in i skogen där han möter narnier, som har sagts varit utdöda i flera hundra år ända sedan kungarna och drottningarna försvann och Caspians förfäder, telmarinerna, tog över landet. Men Caspian blåser i Susans magiska horn och kallar de fyra före detta kungarna och drottningarna tillbaka till Narnia för att tillsammans med de överlevande narnierna och Caspian själv ta tillbaka deras land. De utkämpar blodiga strider men lyckas till slut med hjälp av lejonet Aslan störta Miraz och hans trupper. Freden är åter uppbyggd i landet. Prins Caspian utnämns till kung över Narnia och de fyra barnen återvänder till sin egen värld medvetna om att bara de två yngsta, Lucy och Edmund kommer att komma tillbaka till Narnia en dag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0