Lagen om alltings j....

Visserligen har man genom åren blivit luttrad och även lärt sig att ta emot smällar både från höger och vänster..
Men  så säger di lärde att det gäller att bita ihop, och visstt är det väl så.
Men något som jag har svårt för är att jäkelskapen har en tendens att klumpa ihop sig.

Fick ett telefonsamtal från Kent att han önskade låna min bil eftersom servopumpen pajat på hans nyanskaffade Saab.  Dock var Toyotan död som en sill eftersom dom tydligen går på batteri Åsså.
Ringde i min enfald Robin runt 10-snåret och vem vet , kanske väckte jag båd caspianer och andra vid denna sena timma. Dock inte illa ment.

Idag sket sig Boxersignalen för Gunilla så det gällde att leta gamla TV-kablar för att ge min kära fru möjlighet att se så långt det är möjligt. D.v.s ComHem.

För övrigt är jag själv på bättringsvägen efter att ha mått smått pyton efter en ganska rejäl  " förkylning."

Att vara eller inte ...

Egentligen är det ett under att man lever!
Plötsligt har det uppmärksammats att det kan finnas dvärgbandmask i våra svenska skogar.
Så nu kan det vara förenat med livsfara att konsumera bär och svamp som man med glädje och möda samlat in för personligt behov.

Samtidigt får man rapporter om att vattenkranarna i våra bostäder läcker bly så till den milda grad att det väsentligt kan påverka allmäntillståndet hos gemene man.

Men inte minst har Försäkringskassans nya policy, ivrigt påhejad av dagens makthavare att tilldela svårt sjuka en arbetsförmåga som egentligen inte finns orsakat onödigt lidande för de utsatta vilket naturligtvis medfört en bra plats vid köttgrytorna för de som har makten att bestämma.

Ibland kan man inte låta bli att tänka: " Nog var det bättre förr. "


Lite av varje ...

Först och främst ett stort grattis till cancersjuke Johan från Sjuntorp som efter långbänk äntligen fått rätt mot det som man snart kan betrakta som samhällets fiende nummer ett, nämligen Försäkringskassan.

Sedan damp det ner ett brev från Intrum Justitia där Telenor skickar en påminnelse om obetald faktura.
Efter att ha kollat upp med kundtjänst visar det sig vara från 2008. Man undrar i sitt stilla sinne vad dom egentligen sysslar med. Men det är väl bara att snällt betala.

Slutligen kan väl nämnas att min hustru Gunilla var på synundersökning i Uddevalla och fick besked om att hennes ena öga snart behöver starropereras. Hon blev jätteglad för då kan hon köpa nya glasögon.

Gammel man gör så gott han kan.

Den gamle stöten har fått en liten leksak.
Testar både det ena och det andra. Kvalitén bedöms av Kevin.
Men visst är det lite småkul att prova diverse app:ar och inte att förglömma att lära sig knepet att ta bort det man inte vill ha.
Där har jag tidigare ljugit.
Det var inte min brorsdotter Sussie utan den äldre systern Carina som var så vänlig att hjälpa mig.
Man undrar i sitt stilla sinne hur de tekniska burkarna kommer att se ut när Caspian närmar sig tjugo. 

Nytt i Phonen.

Poletterna börjar så smått att trilla in.
Upptäckte att man istället för att lägga in bokmärken kunde lägga upp ikoner på websidor man ofta besöker på min Iphone.
Allt funkade ok förutom att jag lyckades lägga in FB två gånger vilket störde vad jag i alla fall menar mitt estetiska sinne.
Så uppstår nästa fråga. Hur tar man bort inlagda ikoner. Lyckades klura ut det via sökning via GOOGLE och även med hjälp av min brorsdotter Sussie. Dock fick jag hålla på ett tag att trycka och trycka, möjligen är man även klumpig i fingrarna, men efter diverse försök lyckades operationen.
Nästa steg var att registrera ett Apple-ID så att man kunde ladda ner önskade appar. Efter åtskilliga misslyckade försök lyckades även detta.
Testade genom att bl.a ladda ner några gratisapplikationer som Elitserien 2010-2011 och recept från Arla-köket.
Om det finns mer av värde får väl tiden utvisa eller om någon kommer med fina tips.

RSS 2.0